Trimsalon bezoek

Belangrijke Tips

Tips voor het bezoek
aan de trimsalon

Uitgelaten
Zorg ervoor dat uw hond vlak voor uw bezoek aan de trimsalon goed is uitgelaten. Gelieve de hond niet voor de salon uit laten. Vraag bij een ongelukje even een zakje binnen.

Nuchtere maag
Laat uw hond vlak voor uw bezoek aan de trimsalon niet eten, zorg dat er minstens een uur tussen zit. Door eventuele spanning of stress kan uw dier onwel worden.

Dingen die ik moet weten
Zijn er bijzonderheden? Medisch of in gedrag? Of een verandering hierin? Laat het mij weten, zodat ik er rekening mee kan houden. Denk aan een pas ondergaande operatie, loops, vlooien, allergie etc.

Aangelijnd en op tijd
Zorg dat u op tijd bent en dat u de hond aangelijnd heeft.

Verhindering doorgeven
Bent u verhinderd? Zorg dat u dit 24 uur van tevoren telefonisch meldt, anders ben ik genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Bereikbaar
Zorg dat u telefonisch bereikbaar bent en dat we altijd beschikken over uw actuele adres en telefoonnummer.

Ophalen
Wordt de hond door iemand anders gehaald? Geen probleem, u hoeft alleen even de naam en het telefoonnummer door te geven.

Het brengen van uw kat
U mag de kat in een goed afgesloten reismand brengen. Probeer dit zo rustig mogelijk te doen, zodat de kat niet al vanaf dat moment veel stress ervaart. Katten zijn erg stressgevoelig. Het is fijn als de kat dit van zichzelf doet. Dit kunt u trainen.

Het brengen van uw konijn
U mag het konijn in een afgesloten reismand brengen.

Zoals u weet zijn konijnen erg stressgevoelig. Probeer daarom het konijn ook zo rustig mogelijk in een reismandje te doen.

Houd u er rekening mee dat een konijn na een trimbehandeling anders kan ruiken en er anders uitziet. Houd u uw konijn niet alleen, maar heeft  hij/zij een partner kan dit problemen geven bij thuiskomst omdat het andere konijn het getrimde konijn niet ( meteen) herkent. U mag het maatje dan ook meenemen.

Na de trimbehandeling moet het konijn rust krijgen om bij te komen van de trimbehandeling. Het kan zijn dat het konijn moeilijk of niet eet, dit kan ertoe leiden dat het darmstelsel stil komt te liggen. Dit kan gevaarlijk zijn voor uw konijn. Bied hem daarom vezelrijk voer aan zoals hooi of groenvoer. Liever geen brok.