Vachtverzorging

Behandelingen

behandeling-wassen
icoon13

Wassen & drogen

Uw kortharige hond beter door de rui heen helpen zonder de vacht te beschadigen of de groei te verstoren? Of is het gewoon weer tijd voor een schone vacht? Dan kunt u uw hond enkel brengen voor wassen, drogen en borstelen.

behandeling-knippen
icoon3

Knippen

Uw hond met een krul- of kroesvacht wordt in model geknipt met een rechte of gebogen schaar.

Denk aan
Poedel, Doodle of Waterhond

behandeling-effileren
icoon5

Effileren - Uitdunnen

De vacht van uw hond wordt ingekort of uitgedund met een effileerschaar. Lengte en model naar wens.

Denk aan
Maltezer, Boomer en Shih tzu
Spaniels, Setters, Golden Retriever

behandeling-scheren
icoon6

Scheren

Wanneer u kiest voor een fijn kort model, kunt u de hond laten scheren. Bij sommige honden past een praktisch model gewoon beter.

behandeling-ontwollen
icoon8

Ontwollen

Veel haar in huis? Los en dood haar wordt verwijderd en bij regelmatig bijhouden van de behandeling zullen huid en vacht in goede conditie blijven. Zo kan de hond zijn temperatuur beter regelen.

Denk aan Benner Sennenhond, Keeshond, Duitse Herdershond

behandeling-plukken
icoon4

Plukken - Strippen

Loszittend dekhaar dat plukrijp is, wordt met de hand met kleine plukjes tegelijk verwijderd. Het huisdier houdt een vacht met alleen onderwol over. Dit is pijnloos en gebeurt 2 keer per jaar.

Bij strippen wordt de helft van het dekhaar verwijderd. Een stripvacht moet erin gezet worden, waardoor er gemiddeld 2 behandelingen overheen gaan voor er een goede stripvacht in zit. Zo behoud uw hond zijn ruw uiterlijk. Dit is pijnloos en gebeurt 3 á 4 keer per jaar.

behandeling-ontklitten
icoon7

Ontklitten

Ontklitten is zeer belastend voor zowel het dier als voor de trimmer. Omdat het welzijn van uw huisdier voorop staat, ontklit ik alleen (borstelen en kammen) als de staat van de vacht het toelaat. In bepaalde situaties zal uw huisdier kortgeschoren moeten worden. 

Denk aan extreme klitten en of vervilting. U wordt hiervan op de hoogte gesteld. Omdat dit zeer arbeidsintensief is en zeer belastend is voor zowel het dier als voor de trimmer, worden er extra kosten in rekening gebracht. Wilt u dit in de toekomst voorkomen, kan ik u tips meegeven voor thuis. Ook kunt u kiezen voor een tussenbeurt, of eerder terugkomen met de hond, waardoor de vacht goed onderhouden blijft.

behandeling-ontvlooien
icoon11

Ontvlooien

Na een grondige behandeling zal uw huisdier vrij van vlooien zijn. Wel is het de bedoeling dat u thuis ook alles grondig schoonmaakt met de daarvoor bestemde producten anders zal een vlo gelijk weer op de hond springen als deze thuis komt.

Deze behandeling brengt extra kosten met zich mee omdat de salon na de behandeling geheel schoongemaakt en gedesinfecteerd moet worden.

behandeling-nagels
icoon14

Nagels & oren

Alle behandelingen zijn inclusief het reinigen van de oren en het knippen van de nagels.

Puppy of kitten introductie

Speciaal voor pups en kittens van 12 t/m 16 weken, heb ik een introductie-behandeling. Deze mogen dan rondsnuffelen in de salon, waarna ze kennis maken met de trimtafel en het kammen en borstelen. Pups leren ook het geluid van een tondeuse en blazer kennen.

Tijdens deze behandeling wordt de pup uitbundig beloond bij goed gedrag en zorgen we dat de pup het naar de zin heeft. Als alles goed gaat krijgt uw pup of kitten een echt certificaat. Zo wordt het leuk om naar de trimsalon te komen.

Ook kittens vinden het door deze behandeling straks minder spannend om naar de trimsalon te komen, maar laten ook het borstelen en kammen thuis beter toe.

puppy-trimmen
kitten-trimmen
icoon12

Tips & Advies

Tijdens of na een behandeling, geef ik u tips en advies over de vacht en hoe u deze thuis bij kunt houden. Ook zijn de gebruikte producten zoals shampoos, conditioners, kammen en borstels verkrijgbaar in de salon voor thuisgebruik. Zo weet u zeker dat u uw huisdier op de juiste manier met het juiste materiaal thuis bij kunt houden. Bij aankoop van producten krijgt u natuurlijk een goede uitleg voor thuisgebruik.

Kat

Ook uw geliefde kat is natuurlijk welkom in de trimsalon.
Omdat elke kat anders is bespreken we voor de behandeling samen wat de beste manier is om uw kat te behandelen. Ik werk altijd kat- en vachtvriendelijk, dus doe wat nodig is voor de kat, binnen de grens die de kat aan kan.

Wanneer uw kat zich thuis heerlijk laat kammen en verder niks mankeert zult u niet snel bij de trimsalon te zien zijn. Maar helaas denken katten daar vaak anders over en laten ze zich niet graag kammen of komen er ondanks uw goede inzet toch klitten in.

Ontklitten

Klitten en viltplekken trekken aan de huid. Zeker bij de bewegende lichaamsdelen, zoals achter de voorpoten, de oksels, de buik en in de liezen kan dit bij het lopen erg pijnlijk zijn. Wanneer klitten of viltplekken te lang blijven zitten, zal uw kat zich steeds minder makkelijk kunnen bewegen en kunnen er huidirritaties ontstaan met alle gevolgen van dien. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak.

Niet alleen bij katten met (half-)lang haar komt dit voor, ook bij de kortharige katten die door, leeftijd, overgewicht of ziekte zich niet meer goed kunnen verzorgen komt dit voor.

Tijdens de behandeling geef ik u tips mee voor thuis. Ook kunt u wat vaker voor alleen een borstelbeurt tussendoor komen als u uw vacht van uw kat voortaan lang wil houden. Samen stellen we dan een plan op om dit mogelijk te maken.

Konijnen

Ook konijnen hebben vachtverzorging nodig. Dit kan zijn voor hun eigen comfort, om door de rui heen te komen of om medische redenen. Ook blijven er vaak vuiltjes, stro, hooi of ontlasting in de vacht zitten. Zowel kort- als (half) langharige konijnen komen in de salon. Ik trim de konijnen op een huid- en vachtvriendelijke manier.  Konijnen zijn erg stressgevoelig, daarom doe ik er alles aan om op een zo stressvrije manier te trimmen.

De kortharige konijnen komen vaak wanneer ze zelf moeilijk door de rui heen komen. De ruiperiode vindt 2x in het jaar plaats. Om ze er makkelijker doorheen te helpen kun je de trimbehandeling een paar keer herhalen tot ze er doorheen zijn. Ook kan het zijn dat het  kortharige konijn medische problemen heeft en wat hulp nodig heeft bij de vachtverzorging.

De vachtverzorging van het (half)langharig konijn bestaat uit regelmatig borstelen en 1x in de 6 tot 8 weken een trimbehandeling. Op deze manier voorkom je klitten en of vilt. Thuis kunt u de vacht dagelijks controleren op klitjes en deze uitpluizen met uw vingers en dan voorzichtig uitkammen. Tijdens de trimbehandeling wordt de vacht ingekort en gecontroleerd. Ook wordt er gekeken naar de gezondheid van het dier door middel van een check van huid, vacht, oren, oogjes en controleer ik op eventuele parasieten.

Wanneer een konijn ernstig in de klit, of erger, in de vilt zit, is uitkammen geen optie meer en wordt de vacht geschoren. Dit komt omdat de huid van het konijn erg dun en teer is en je bij uitkammen van klitten en vilt de huid ernstig kunt verwonden. Daarbij levert dit enorm veel stress op bij het konijn. Konijnen worden daarom ook niet standaard gewassen. Dit doen we enkel wanneer het echt niet anders kan. Denk hierbij aan veel ontlasting dat aan het kontje vastgeplakt zit. Wanneer ze hiervan verlost zijn neemt u weer een vrolijk konijn mee naar huis.

konijn